Butikker får nyt bymiljø

Skærmbillede 2015-05-04 kl. 22.46.31

Dette virvar af cykler giver ikke megen mulighed for ophold, men det bliver der snart ændret på.

En række forretningsdrivende kan nu se frem til, at de knapt så charmerende cykelstativer på hjørnet af Gl. Kongevej og Rathsacksvej bliver skiftet ud med et “bymiljø” med bænke og planter. Ideen til bymiljøet udspringer fra ejeren af cafe “Maude’s”, men hun havde faktisk mere eller mindre opgivet at få realiseret ideen efter et blankt afslag fra kommunen.

Det skal man imidlertid ikke lade sig slå ud af. Det viste sig nemlig, at kommunen godt kunne se ideen i at gøre hjørnet mere hyggeligt og indbydende til et kort ophold. Via cafeen kom Frederiksberg Erhverv ind i sagen, og sammen med en række øvrige butikker, bl.a. Guldsmed Dirks, Enzo og Intersport udformede foreningen en projektansøgning.

Skærmbillede 2015-05-04 kl. 22.45.50

En stregtegning af det nye bymiljø på hjørnet af Rathsacksvej og Gl. Kongevej.

Kommunens folk kom til møde på hjørnet og blev præsenteret for planerne. Derefter gik det slag i slag, og der er nu lavet en aftale om, hvad parterne hver især bidrager med. Kommunen står ikke for den fulde drift og finansiering. Cafeen “Maude’s” skal således f.eks. sørge for vedligeholdelse af de plantekummer, der bliver stillet op. Til gengæld kommer de folk, der sætter sig på bænkene, måske også ind i cafeen og køber en kop kaffe eller lignende. Kommunen får en smukkere by, og borgerne et nyt lille byrum.

Der findes mange andre uopdyrkede potentialer for lignende “opholds-øer” rundt om i byen. Og foreningen hjælper gerne andre medlemmer med at få skabt den rette kontakt til kommunen og evt. også med udarbejdelse af projektansøgninger.