Ny formand for Frederiksberg Erhverv

Christian Jensen, ny formand for Frederiksberg Erhverv.

Christian Jensen, ny formand for Frederiksberg Erhverv.

Pressemeddelelse:
”Fremdrift på Frederiksberg” – og vi skal have endnu mere vind i sejlene, siger nyvalgt formand for Frederiksberg Erhverv, Christian Jensen

På det konstituerende møde i Frederiksberg Erhverv onsdag den 7. maj 2015 blev direktør Christian Jensen valgt som ny formand for foreningen. Christian Jensen ejer og driver Courier Copenhagen på Gl. Kongevej 163 med pakke- og forsendelsesservice. Lars Billeskov blev genvalgt som næstformand.

Mange resultater er nået
Christian Jensen afløser Jesper Troels Jensen, der udtaler: ’Jeg har valgt at gå nu, hvor foreningen er i god gænge, og det går fremad. Der er nået meget de sidste to år: Vedtægterne er moderniseret. Der er vedtaget et erhvervspolitisk program, og Frederiks Jul er etableret som en ny tradition på Frederiksberg, Langt flere erhverv og lokale ildsjæle tager del i Frederiksberg-dagene, og julebelysningen er ikke bare fastholdt, men er under modernisering. Desuden har Erhvervsrådet, politikerne og forvaltningen lyttet til os og har sænket dækningsafgiften og forbedret erhvervsservicen.”

Tidligere formand har banet vej
Christian Jensen ser frem til at stå i spidsen for foreningens arbejde og overtage stafetten efter Jesper Troels Jensen. ”Det er i høj grad Jesper Troels Jensens fortjeneste, at Frederiksberg Erhverv er inde i en positiv udvikling, hvor der løbende kommer nye medlemmer til”, udtaler Christian Jensen og fortsætter: ”Der er vind i sejlene for foreningen. Og den fremdrift skal bruges til at udvikle foreningen yderligere”.

Iværksætter-kommune
Frederiksberg er den kommune, der har suverænt flest iværksættere, oplyser Christian Jensen, og foreningen skal ifølge den nye formand være det naturlige omdrejningspunkt for både nuværende og kommende iværksættere: “Iværksætternes succes afhænger jo af en række lokale forhold. Ikke mindst deres lokale erhvervsnetværk og de samtalepartnere og den rådgivning, de kan modtage herigennem. Vores forening er den oplagte samtaleplatform, iværksætterne kan bruge for at komme mere sikkert i mål med deres idéer og deres planer.”

Vil udvikle det særlige Frederiksberg
Frederiksberg Centret er netop blevet renoveret og kraftigt udbygget. Ifølge den nye formand udgør centret således nu – mere end nogensinde – en vigtig del af Frederiksbergs profil som et vigtigt indkøbs- og handelsområde i hovedstadsregionen. Netop udvidelsen af centeret har aktualiseret behovet for at udvikle de centrale handelsstrøg på Frederiksberg, vurderer Christian Jensen:

“På Gl. Kongevej, Godthåbsvej, Falkoner Allé, Peter Bangsvej, H.C. Ørstedsvej og Værnedamsvej oplever man jo det unikke Frederiksberg. Her fornemmer man den frederiksbergske puls med den særlige arkitektur og den fantastiske have blot et stenkast fra handelsstrøgene. Dette særligt frederiksbergske skal vi være med til at udvikle. En styrke her er bl.a., at vi ikke bare har kædebutikker, men i høj grad også butikker, der er særegne for Frederiksberg. Dét er vejen frem.”

Flere P-pladser
Skal det lykkes at udvikle disse styrker ved Frederiksberg som handelsby, har vi brug for flere underjordiske parkeringspladser langs handelsstrøgene, og vi får brug for at gøre tilgængeligheden og kvaliteten af cykelparkeringen langt bedre, vurderer Christian Jensen.

”Vi ser gerne Frederiksberg gå foran og udvikle nye løsninger for parkering af cykler f.eks. underjordiske parkeringsautomater”, udtaler formanden. Han fortsætter: “Frederiksberg er en overset by, når vi taler om by-turisme. Skal vi have succes på dét felt, må turister føle sig velkomne. Der skal være synlig turistinformation og guidede ture. Vi har rigtig mange gode restauranter, caféer og indkøbsmuligheder til turisterne. I Erhvervsforeningen er vi i gang med dette arbejde, og vi vil fortsat have stort fokus på Frederiksberg som mål for by-turisme.”

Danmarks ældste
Frederiksberg Erhvervsforening er Danmarks ældste forening af sin slags. Foreningen repræsenterer en lang tradition på Frederiksberg for godt samarbejde både virksomhederne imellem og med kommunen.

”Det er i høj grad en tradition, som forpligter og som vi vil bygge videre på og udvikle fremover”, siger den nyvalgte formand. Samtidig med konstitueringen er Christian Jensen valgt til nyt medlem af Erhvervsrådet på Frederiksberg.

Den øvrige bestyrelse
Herudover er bestyrelsesmedlem Thomas Rise genudpeget til bestyrelsesmedlem i Museumsbestyrelsen på Frederiksberg. Den nyvalgte bestyrelse i Frederiksberg Erhverv har nu følgende medlemmer:

Formand, Christian Jensen, Courier Copenhagen – Næstformand, Lars Billeschou, Partner, La Officina – Zini Asanovski, Kop & Kande Frederiksberg – Thomas Rise, Restauratør, Metropolitan Café og Brasseri – Michael Engelbrecht, Lokalavisen – Carsten Oechsner, Berlin Bar – Slagter-Lars, H.C. Ørstedsvej – Suppleant, Henrik Kragelund, Henrik Kragelund PR.

Spørgsmål og andre henvendelser rettes til Christian Jensen på 40919683