Støtteordninger i forbindelse med COVID-19

TVC Advokatfirma på Frederiksberg kommer her med en række relevante betragtninger vedr. støtteordninger i forbindelse med COVID-19

Folketinget har i kølvandet på de tiltag, der er foretaget i Danmark med henblik på at inddæmme corona-smitten, iværksat en række støtteordninger for at holde hånden om det danske samfund. Der er allerede taget initiativer til at støtte langt de fleste samfundsgrupper. Folketingets partier har meldt ud, at der vil blive gjort det der er nødvendigt for at sikre, at der vil være et job til langt de fleste igen, når sundhedskrisen er overstået.

Der er således lavet støtteordninger med udskudt moms og skat, statsgaranterede lån, særlig støtte til selvstændige og freelancere, kompensation for fasteudgifter til selvstændige, lønkompensation, kompensation for aflyste arrangementer, sygedagpenge fra dag ét, bedre adgang til lån i banken, forlænget ret til sygedagpenge og dagpenge, fremrykning og forudbetaling af offentlige indkøb, styrkelse af rejsegarantifonden og udvidelse af dens formål samt øgede lånemuligheder til studerende. Om end statskassen med disse støtteordninger er åbnet på vid gab, vil det dog kun være muligt at få sit tab kompenseret under én støtteordning. Det afhænger af den enkelte virksomheds eller persons konkrete forhold, hvilken ordning det er mest fordelagtig at vælge. Vælger man at gøre brug af en støtteordning skal man samtidig være opmærksom på, at det typisk vil give nogle forpligtigelser til enten at fastholde medarbejder, tilbagebetale m.v.

Har du brug for svar på, hvad den mest fordelagtige støtteordning er for dig eller din virksomhed, står TVC Advokatfirma, klar for en indledende uformel drøftelse af din konkrete situation.

Få mere overblik her: på https://tvc.dk/…/covid-19-kompensation-paa-vej-til-de-smaa…/

Partner Rune Tarnø, rut@tvc.dk, 23 45 53 97
Partner Jørgen Lykkegård, jly@tvc.dk, 51 26 28 97