Politik og erhverv i ny dialog

cafe7okt2015Der er taget nye skridt til mere dialog mellem erhvervsliv og kommune. Erhvervsfolk og kommunale toppolitikere enige om, at der er potentiale i mere samarbejde.

“Vi kan gøre det bedre sammen.” Sådan lød det flere gange fra både politikere og erhvervsliv, da Frederiksberg Erhverv onsdag den 7. oktober havde inviteret til debat om erhvervsklimaet på Frederiksberg. De to rådmænd Jan E. Jørgensen (Venstre) og Simon Aggesen (Konservative) havde taget imod invitationen til at debattere erhvervslivet vilkår sammen med medlemmer fra Frederiksberg Erhverv og deres gæster.

lytteKommunen kan lytte mere

“Vi forhører os nok for lidt hos Frederiksberg Erhverv” sagde Simon Aggesen med henvisning til, når kommunen gennemfører forskellige erhvervsrelevante tiltag. Den konservative rådmand var meget imødekommende overfor at lade erhvervsforeningen komme mere til orde i en kommunal sammenhæng og pegede desuden på, at erhvervsforeningen for så vidt også kunne lade kommunen komme mere til orde f.eks. med en repræsentant i bestyrelsen.

Samarbejde om iværksætteri

Jan E. Jørgensen slog fast, at han mente Frederiksberg Kommunen gør det væsentligt bedre overfor erhvervslivet, end DI’s seneste erhvervsklimaanalýse giver udtryk for, men han gav dog også ret i, at kommunen kan forbedre sig på flere område, herunder også i forhold til at kommunikere bedre om, hvorfor kommunen træffer de afgørelser, den gør. Desuden opfordrede han Frederiksberg Erhverv til at overveje, hvordan foreningen kan bidrage til folkeskolernes opgave om at introducere eleverne til iværksætteri.

snakDialogen er løbet i gang

“Jeg synes, det var et meget vellykket arrangement, og vi fik netop løbet den dialog i gang mellem politikere og erhvervsliv, som jeg mener, vi har manglet”, fortæller formand for Frederiksberg Erhverv Christian Jensen. “Aftenen bød på nogle helt konkrete ideer og opfordringer til samarbejde, og dem vil vi naturligvis følge op på, for Frederiksberg Erhverv er jo netop til for at gøre en forskel for kommunen og vores medlemmer”, slutter formanden.