EU persondataforordning – velbesøgt formiddagsseminar

Bred interesse for EU-data arrangement
Under titlen ”Sådan kommer du i gang med EU Persondataforordningen” var beslutningstagere fra 15 meget forskellige virksomheder mødt op i mødelokalet på La Oficina fredag d. 28. april, for at høre mere om det kommende arbejde med implementeringen af EU persondataforordningen i virksomhedens dagligdag. Det var Kevin Gade, indehaver af Open Company på Frederiksberg, som havde taget initiativ til dette arrangement. ”Vi hjælper virksomheder med det daglige arbejde om beskyttelse af bl.a. persondata. Data har aldrig været mere flydende og som tiderne er nu, hvor gammelt data hober sig op, er der et behov for at stoppe op og se på hvordan virksomheden behandler sine data, internt og eksternt. Kort sagt handler det om dig og mig og måden vi betror vores data til hinanden.

 

Persondata er ikke et IT projekt.
Selvom stort set al kommunikationen i virksomheden er digitaliseret, er dette ikke et IT projekt, som
virksomhederne skal i gang med. Det handler i høj grad om, at du som ansvarlig, skal se på din virksomhed og se på den måde, at kritiske data opbevares på. Langt de fleste har kunde- og medarbejderoplysninger, cv og andre persondata liggende i mailbakken. Det er dog de færreste, der har en politik om, at de skal slettes på et bestemt tidspunkt. Specielt i disse tider med CEO frauds, hvor ondsindede personer holder øje med nøglepersoner, for at lokke penge eller data ud af virksomheden. Det kan koste penge, tid eller tabt omdømme at miste sine data eller endnu værre andre personers data. Start med at skabe et overblik over de data du ejer eller låner, inden at du køber en ny it løsning, lyder anbefalingen fra Kevin Gade.

 

E-mail sikkerhed 2017
Det er relativt enkelt at udsende en mail, som udgiver sig for at være afsendt fra virksomheden. Det kræver en computer, research og tålmodighed. Christian Richter-Pedersen fra XENOSecure, som beskæftiger sig med digital kommunikation, fortæller hvor enkelt det er at beskytte sig mod ondsindede personer, som forsøger at udsende falske mails. Cirka 98% af danske virksomheder er ikke opmærksomme nok på problemet. Vi danskere har en tårnhøj tillid til andre, men vi må bare erkende, at et angreb kan iværksættes fra alle verdensdele. Med lidt research, kan angriberen finde frem til de rigtige nøglepersoner i virksomheden og herefter begynde at udgive sig for at være hvem som helst.

 

Om Open Company
Open Company er en IT-virksomhed med fokus på enterprise- og sikkerhedsløsninger. Firmaet blev etableret i 2001, hvor vi dengang var blandt de første herhjemme, til at basere en virksomhed på salg af professionel software som baserer sig på Open Source.
Vores team varetager dagligt IT-drifts- og supportopgaver for en lang række virksomheder og
uddannelsesinstitutioner i hele landet. Vi yder konsulent- og rådgivningsarbejde indenfor IT- og
datasikkerhed, som har været én af vores kernekompetencer de sidste mange år.
Hjemmeside

 

Kontaktoplysninger
Open Company
Gammel Kongevej 163
Postbox 454
1850 Frederiksberg C
Kevin Peter Gade
kevin@opencompany.dk
Tlf. 70270415