Tænk byen Frederiksberg med når der handles

Klima-, energikrise og inflation oveni er hård ved os alle. Derfor bruges mange kræfter på at finde veje
igennem krisen. Erhvervslivet og butikker sparer på strøm og energi og gør, hvad de kan få at undgå større prisreguleringer over for kunderne, som følge af inflationen. Som forbrugere omprioriterer vi vores forbrug– men det går ud over byens liv på Frederiksberg. Som forbrugere søger vi sikkerhed ved at udskyde vores køb af større forbrugsvarer som møbler m.m. og ved at købe mere online af forbrugsvarer, som tøj, sko, isenkram m.m.


Forleden så jeg et opslag fra en lokal legetøjsbutik, som skrev: Hvor bliver I af? Butikken savner sine kunder. Flere butikker har det svært, og andre får det svært, og nogle risikerer at blive lukningstruede med vores ændrede forbrugsvaner. Det vil sætte sine tydelige spor i vores by. Byens pulsslag bliver mindre. Og en uheldig spiral er sat i gang. Det kan blive særlig synligt i vores by: Handelsbyen Frederiksberg med mere end 500 butikker.


Vores ændrede forbrugeradfærd vil ændre vores by, hvis ikke vi i fællesskab finder sammen om en anden
vej.

Vi kan gøre det ved at ændre adfærd og tænke byen ind i vores indkøb og daglige forbrug. Tænk derfor
byen Frederiksberg med, når du handler. Er det nødvendigt at købe mindre, så køb det du køber lokalt i
Frederiksbergs fysiske butikker eller online på Frederiksberg- butikkernes hjemmesider, brug deres Click
and Collect-løsninger m.m. Følg med på Visitfrederiksberg’s facebook- og instagram-profiler. Like og del
vores opslag– for ad den vej når vi også ud i verden omkring Frederiksberg, og får andre til at handle i vores skønne by.


Vi har noget unikt på Frederiksberg, som er værd at værne om, og som mange misunder os. Vi har stadig en fantastisk og varieret lokal detailhandel, så styrk byen og handl lokalt – så går vi alle en god jul i møde.

Christian Jensen
Formand
Frederiksberg Erhverv