Nyhedsbrev Maj 2023

Brandfortællingen – hvordan er vi kommet hertil?

I dag har vi nået en milepæl og kan som noget nyt fejre byens nye Brandfortælling.

Som så meget andet står der pionerer bag dagens milepæl – og det er først og fremmest byens

erhvervsliv – byens butiksindehavere, restauratører og mange andre.

De har de sidste 10 år peget på at byen har brug for flere besøgende og turister.

Referat af ordinær Generalforsamling

Onsdag den 29. marts 2023


Regeringens uddannelsesreform rammer også SMV’erne

Lad mig starte med at præsentere mig selv. Jeg hedder Jesper Beinov og er ny direktør i SMVdanmark. Bare rolig – Jakob Brandt er stadig adm. direktør, men jeg er hans nye wingman, der særligt vil have fokus på de politiske dagsordener, der mildner erhvervslivets vilkår fremover.

Og sidste uge bød netop på en sådan. Dér kastede regeringen nemlig en ny reform på bordet. Den er beregnet på at omlægge og forkorte en del af de lange universitetsuddannelser. Er det interessant for de mindre virksomheder, hvor det jo trods alt ikke ligefrem vælter med akademikere, kan man med rette spørge? Svaret er ja, det ér interessant!


Ventetiden på byggesager i kommunerne går amok

Ventetiden på kommunernes behandling af byggeansøgninger fra private og virksomheder tog et ordentligt hop opad sidste år, viser nye tal. I 2022 steg den gennemsnitlige ventetid til nu 75 dage. Men nogle kommuner er op mod 50 gange så lang tid om det…


Byggeriet mangler opgaver, men fyrer ikke medarbejderne – endnu

Trods en nedgang i byggeaktiviteten på 25 pct. siden sidste år, er antallet af ansatte i byggeriet stort set uændret. Normalt følges byggeaktivitet og byggebeskæftigelse ad, så når der er nedgang i byggeaktiviteten, så bliver der fyret.

Men nu holder